BIO-FLOKET

 

BIO-FLOCKET je razvijen i isproban u specijalnoj klinici Odenwald za hronična oboljenja želuca i dijabetičare.

 

Prednosti flokiranja

Veći prinos testa iz razloga da flokirane žitarice i voće primaju 80% više vode od mlevenih žitarica, sva peciva imaju duži rok trajana svežine. Flokiranjem izbegavamo zagrejavanje žitarica za razliku od industrijskog flokiranja.

Za razliku od klasičnog mlevenja sva vlakna i balastni elementi kao i ljuska ostaju neoštećeni.

Kod bioflokiranja nije potrebna termička obrada.

Prednost: svi vitamini i enzimi ostaju u proizvodu.

Bio floket veoma uspešno i bez oštećenja kod 75 okr/min flokira sve žitarice i klije.

Sveže–Flockene sa bio-floketom

Prednosti:

Izjednačenje belančevina, zaštita sudova kroz sveža ulja u žitaricama

Bolji rad želuca, optimalno iskorišćavanje vlakna i balastnih tvari.

Dijeta: veliko olakšanje zbog sporog podizanja i opadanja šećera u krvi

Bio svojstva: kompletni važni elementi ostaju u prvobitnom stanju.

Ukus: veoma prijatan u ustima, lako za žvakatim, veliki i dugi efekat sitosti

Kod flokiranja ostaju velike mogućnosti za kombinacije zdrave hrane sa uklučivanjem suvog voća i povrća.

 

Koncept mašine

koncept mašine

 

Alat za flokiranje

alat za flokiranje

 

Reduktor

reduktor

 

Usipni levak - opcije magnetno odvajanje metala

usipni levak