BIO-FLOKET
BIO-FLOCKET je razvijen i isproban u specijalnoj klinici Odenwald za hronična oboljenja želuca i dijabetičare.
Prednosti flokiranja
Veći prinos testa iz razloga da flokirane žitarice i voće primaju 80% više vode od mlevenih žitarica, sva peciva imaju duži rok trajana svežine. Flokiranjem izbegavamo zagrejavanje žitarica za razliku od industrijskog flokiranja.
Za razliku od klasičnog mlevenja sva vlakna i balastni elementi kao i ljuska ostaju neoštećeni.
Kod bioflokiranja nije potrebna termička obrada.
Prednost: svi vitamini i enzimi ostaju u proizvodu.
Bio floket veoma uspešno i bez oštećenja kod 75 okr/min flokira sve žitarice i klije.
Sveže–Flockene sa bio-floketom
Prednosti:
Izjednačenje belančevina, zaštita sudova kroz sveža ulja u žitaricama
Bolji rad želuca, optimalno iskorišćavanje vlakna i balastnih tvari.
Dijeta: veliko olakšanje zbog sporog podizanja i opadanja šećera u krvi
Bio svojstva: kompletni važni elementi ostaju u prvobitnom stanju.
Ukus: veoma prijatan u ustima, lako za žvakatim, veliki i dugi efekat sitosti
Kod flokiranja ostaju velike mogućnosti za kombinacije zdrave hrane sa uklučivanjem suvog voća i povrća.
Koncept mašine
Alat za flokiranje
Reduktor
Usipni levak - opcije magnetno odvajanje metala